“Παιδιατρική Λειτουργική Αισθητηριο-Κινητική Αποκατάσταση: Η Χρήση Ορθώσεων Σταθεροποίησης & Εξάσκησης Πίεσης”

Η εταιρία Stark & Watson σας καλωσορίζει στο 2ήμερο Workshop με τίτλο: Παιδιατρική Λειτουργική Αισθητηριο-Κινητική Αποκατάσταση: Η Χρήση Ορθώσεων Σταθεροποίησης & Εξάσκησης Πίεσηςπου θα διεξαχθεί στις 12 -13 Μαΐου 2018 στην Αθήνα.

Στο διήμερο αυτό Workshop θα αναλυθεί η θεωρία και θα εξεταστεί η χρήση των συστημάτων SPIO-Hylton Orthotics.

Οι Ορθώσεις Σταθεροποίησης και Εξάσκησης Πίεσης, SPIO, έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ορθοστατική σταθερότητα, την ισορροπία και να βοηθούν στον έλεγχο της κίνησης.

Θα επικεντρωθούμε στην ιστορία της δημιουργίας αυτών των εργαλείων και θα εξετάσουμε τους λόγους που κάνουν άκρως αποδοτική την πρακτική & κλινική χρήση τους.

Στο Workshop θα παρουσιαστούν 4 ζωντανά – live περιστατικά.

Η επίσημη γλώσσα του Σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά.

 

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

 

Οι Εκπαιδευτικοί στόχοι του Workshop είναι:

  • Κατανόηση της χρήσης των Ορθώσεων ως ενός δυναμικού συστήματος συγκράτησης που έχει σχεδιαστεί για να προάγει και να βελτιώνει την ισορροπία και τον λειτουργικό έλεγχο της κίνησης
  • Κατανόηση των βασικών εννοιών όπως: Αισθητηριο-κινητικό σύστημα, βιο-μηχανική σταθεροποίηση, μέση γραμμή κλπ.
  • Ενδείξεις και σωστή επιλογή ορθωτικών προϊόντων άνω & κάτω άκρων
  • Πληροφορίες και σωστή επιλογή ορθωτικών προϊόντων για την σταθεροποίηση ώμου-κορμού-ισχίου
  • Λειτουργικές μεταβολές στην ισορροπία και το βάδισμα

 

H Εισηγήτρια

Η Nancy Hylton, είναι Παιδιατρικός Φυσικοθεραπευτής για 48 χρόνια. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον το 1969. Ξεκίνησε την ανάπτυξη δυναμικών ορθώσεων το 1971.

Η Nancy είναι συνιδρυτής του Children’s Therapy Center, Kent, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ (1979), το οποίο έχει εξελιχθεί σε κέντρο-ορόσημο στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Διδάσκει στις ΗΠΑ και διεθνώς από τη δεκαετία του ’70 και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα.

Αν και ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα με την αποκατάσταση μικρών παιδιών, αυτή τη στιγμή βοηθά ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας, μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες.

Ο ενήλικας γιός της (εγκεφαλική παράλυση) την έχει βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα την έλλειψη αισθητηριακής επίγνωσης και την σημασία της αποκατάστασης του αισθητηριακο-κινητικού συστήματος.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Nancy και ο γονέας Cheryl Allen σχεδίασαν ένα σύστημα συμπίεσης για παιδιά με αισθητηριακές και κινητικές διαταραχές. Ονόμασαν το σύστημα αυτό, SPIO, Stabilizing Orthosis Input Pressure, το οποίο είναι πλέον ένα από τα κορυφαία συστήματα διεθνώς.

Οι Συμμετέχοντες

Τις εργασίες του Workshop μπορούν να παρακολουθήσουν: Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Φυσικοθεραπευτές και Φοιτητές των αντίστοιχων Ειδικοτήτων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω της εργαστηριακής/πρακτικής φύσης του Workshop.

Οι Συμμετέχοντες θα λάβουν:

  • Σημειώσεις του Workshop (Αγγλικά)
  • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

 

Τοποθεσία

H τοποθεσία διεξαγωγής του Workshop θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πληροφορίες – Εγγραφές

Μπορείτε να δείτε την Ανακοίνωση του Workshop εδώ.

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα του Workshop εδώ.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Workshop συμπληρώνοντας τη Φόρμα Εγγραφής που θα βρείτε εδώ.